Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

5 tipp a rendezett íróasztalhoz

5 tipp a rendezett íróasztalhoz

Az irodai íróasztal fontos szerepet tölt be a munkavégzés közben, kivéve, ha ki sem látunk a sok papírfecni alól. Szerencsére az alábbi 5 tipp segít, hogy mindig rend legyen körülöttünk.

Dokumentumok elhelyezése

Az első és legfontosabb a dokumentumok elrendezése. A legtöbben az e-maileket azonnal különböző mappákba dobják, vannak bejövő üzenetek, kimenők, spamok és törölt üzenetek is. Azonban amikor a fontos iratokat kézhez kapjuk, akkor valahogy kimarad a rendszerezés. Ahhoz, hogy ne keverjük össze a már elkészült és a várólistán álló munkáinkat, mindig használjunk irattartókat. A megfelelő címkék segítenek abban, hogy ne keverjünk össze semmit.

Kuka

Egy egyszerű tipp a szemetes közelsége. Nem véletlen, hogy a nagyobb cégek minden egyes asztalhoz saját kukát tesznek le, mivel így nem az asztalon kezdjük el tárolni a felesleges papírokat és ételmaradékokat. Ha van a közelünkben egy kuka, akkor azonnal ki tudjuk dobni, és kevesebb tárgy halmozódik fel az asztalon.

Kevesebb papír

Napjainkban még mindig vannak olyan cégek, akik képesek mindent kinyomtatni, még az olyan dokumentumokat is, amikre valójában senkinek nincs szüksége. Ennek több hátránya is van. Az egyik, hogy az ökológiai lábnyomunk egyre nagyobb lesz, rengeteg extra szemetet termelünk ki. A másik pedig, hogy a papírok elkezdenek felhalmozódni, és a végén nem tudjuk megkülönböztetni a fontos dolgokat a nem fontosaktól. Ehelyett érdemes kipróbálni a digitalizálást. Ma már minden embernek okostelefon lapul a zsebében, és egy közös felhő segítségével pár másodperc alatt elküldhetjük az aktuális iratot a kollégáknak. Ezzel nemcsak időt, hanem tintát és papírt is spórolunk.

Takarítás

Amikor azt mondják, hogy a rend a lelke mindennek, akkor igazuk van. Viszont nem elég csak napközben rendet tenni, hanem rendszeres időközönként kell végezni egy nagyobb szelektálást is. Meglehet, hogy a délelőtt nem használt irat a fiókban végzi, amit újak és újak követnek. Ez azt jelenti, hogy a hét végére tele leszünk papírral, és már nem is fogunk emlékezni rájuk. Jelöljünk ki egy napot, amikor az asztalunk mellett a fiókokat is átnézzük, és kidobunk mindent, amire nincsen szükségünk.

Vége a cetliknek

Még ma is használunk sárga meg rózsaszín cetliket azért, hogy ne felejtsünk el valamit. Azonban ezek a cetlik gyakran nem tapadnak jól, leesnek, a földön, majd a kukában végzik. Sokkal jobban tesszük, ha inkább a telefonunkba írjuk le a teendőinket, és az emlékeztetőket is. Papírt kell venni a nyomtatóba? Semmi gond, a telefonunk jelezni fog. Ezzel nemcsak nagyobb rend lesz körülöttünk, hanem nagyobb nyugalom is.