Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A megfelelő fénymásolópapír kiválasztása

https://www.irosz.hu/teljes-valasztek/papiraruk/fenymasolopapirok a-megfelelo-fenymasolopapir-kivalasztasa

Fénymásolópapírra minden cégnek szüksége van. Nincs olyan vállalkozás, ami kizárólag csak digitálisan őrizné a dokumentumait. 

Bár a papír eléghet, a számítógépen tárolt adatok sokszor nagyobb veszélyben vannak. Megóvásukra természetesen számos módszer létezik, mégis a papír alapú dokumentációt sosem fogja felváltani a technika. Ehhez persze szükség van fénymásolópapírra, és bagatellnek tűnhet, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyet veszünk belőle. Ki gondolná, de a fénymásolópapírok között is vannak márkás fajták.

A legfőbb márkák a Canon, a Xerox, az IQ, a Multi Copy, és a Color Copy, melyek minőségi papírnak számítanak. De mitől is lesz minőségi a papír? A legelterjedtebbek a normál fehér A/4-es 80 grammos fénymásolópapírok. Súlyban természetesen lehetnek eltérések, melyek befolyásolják a papír merevségét, tapintását, és egyes esetekben a nyomtatás minőségét is. A minőségi papírok esetén nem kell tartanunk, hogy begyűri őket a nyomtató, mert nem tapadnak össze, de nem is csúsznak annyira, hogy elkenjék a nyomtatott szöveget.

Fontos a környezettudatosság

Egyre több cég törekszik a környezettudatosságra. Egyesek ezt dokumentáció digitális tárolásával oldják meg, de sok inkább újrahasznosított fénymásolópapírt használnak, melynek egyre szélesebb körben terjed el a felhasználása. Az erdők és a fák megóvása érdekében az újrahasznosított fénymásolópapír használatával csökkenteni tudjuk cégünk környezeti terhelését. Ilyen papírt a legtöbb írószer webshopban be lehet már szerezni.