Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan dolgozzunk hatékonyan otthonról?

otthoni-iroda

Ha betartunk néhány aranyszabályt az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban, akkor sokkal eredményesebbek lehetünk a nap végére.  

otthoni-munkavegzes

Hogyan zajlik az otthoni munka?

Ha eddig arról álmodoztunk, milyen is lehet a távmunka, akkor most van bőven lehetőségünk, a kialakult korlátozott helyzetben  személyesen is megtapasztalni. Eldönthetjük, hogy jobb vagy esetleg rosszabb-e számunkra az otthoni környezetből végzett irodai teendők irányítása. Aki már megtapasztalta milyen ez a fajta „szabadság” az már tudja, hogy vannak előnyei és hátrányai is. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, hogy ne váljon terhessé  az irodai feladatok otthoni ellátása.

A napi rutin kihagyhatatlan

Ha tehetjük, tartsuk meg továbbra is a rendszeres napi rutinunkat. Ez már egy megszokott rendszer, melyben igazán jól érezzük magunkat. Vegyünk egy kellemes reggelit, hozzuk rendbe magunkat, aztán ha sikerült ráhangolódni a munkára, neki is kezdhetünk. Fontos hogy tartsuk be a munkavégzés kezdő és zárópontját, hisz így biztosan nem fognak összecsúszni a munkahelyi teendők a privát teendőinkkel.  Valamint, kell egy olyan egyedüli hely a lakásban, ahol csakis a munkával foglalkozhatunk. Mindegy hogy hol alakítjuk ki ezt a részt, a lényeg legyen egy csendes és nyugodt terület a koncentrációra. Ez arra is jó lesz, hogy bármikor otthagyhassuk a munka végzetével, tehát olyan mintha csak egyszerűen hazamennénk az irodából.

A kollegiális viszony ápolása

Hiába nincs meg a napi kontakt, fontos hogy ápoljuk munkatársainkkal a rendszeres kapcsolatot és időben válaszoljunk üzeneteikre, illetve kövessük az ő munkájukat, tevékenységük sikerességét is. Hiszen ugyanúgy hatással van az ő eredményességük a miénkre.  Ha belefér az időnkbe, akkor fektessünk hangsúlyt a napi szintű kommunikáció meglétére, úgy ahogy eddig zajlott az irodai környezetben, a megszokott módon.  Ne távolodjunk el kollégáinktól csak azért, mert nincs meg a szokványos fizikális kontakt és környezet.

Előző bejegyzésünkben az új termékeinkről írtunk!

Otthonában is biztosan szüksége van pár irodaszerre! Tekintse meg széles irodaszer és papír írószer kínálatunkat!