Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Így válassz magadnak tollat

golyostoll

A megfelelő golyóstoll kiválasztása

Bár manapság a technika mindent átitat, nincs olyan iroda vagy otthon, ahol ne lenne egy csomó, különböző toll szanaszét. Van, ahol egy egész fiókot meg lehetne tölteni promóciós tollakkal, de valóban szükségünk is van rájuk? Egyszerre csak egy tollal írhatunk, és bár kis tárgyról van szó, aminek könnyen lába kél, mégis feleslegesnek tűnhet egy kisebb raktárnyi tollat tartani otthon. Ehelyett inkább fektessünk egy kis energiát arra, hogy kiválasszuk azt a tollat, amelyik jól kézre áll, szépen tudunk vele írni, és nem is maszatol.

Persze az irodaszerek tárháza végtelen, így tollból sem csak egyfajta létezik: van töltőtoll, roller irón, zselétoll, tűfilc és golyóstoll is. Amikor tollat választunk, először érdemes nem csak az árát megnézni, és megvenni a legolcsóbbat. Gondoljuk végig, milyen célra használjuk: szerelmes leveleket írunk, jegyzetelünk, grafikonokat és ábrákat rajzolunk, esetleg csak pár szót firkantunk fel egy diasorra. Az is lényeges, melyik kezünkkel írunk.

Miért a golyóstoll a legjobb választás?

A leguniverzálisabb és leghatékonyabb megoldás a golyóstoll (sok esetben gondolnak itt még a zebra tollra is). Természetesen a többi lehetőséggel is érdemes tenni egy próbát, de a mindennapi feladatokhoz, a hosszú szövegekhez vagy a jegyzeteléshez ezt szokták javasolni. A golyóstollban olajbázisú tinta van, amikor a golyó érintkezik a papírral meghatározott vastagságú vonalat húz, így akármilyen erősen is nyomjuk rá a tollat a papírra, nem lesz vastagabb. Amikor vásárolunk, érdemes egy kicsit magasabb árkategóriában gondolkodni, mivel ezek tartósabbak, hosszabb ideig használhatóak és nem is maszatolnak.