Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Gemkapcsok

A gemkapcsok azok az irodai kiegészítők, amik mindenhol megtalálhatók, még ha nincsenek is sokat használva. Iratok összefogására szokták őket használni és ezt a feladatukat remekül végzik el. Jó választás gemkapcsokat használni, ha nem akarjuk örökre összekapcsolni az iratokat, mert egy tűzőgép nyomot hagy, ha végül szét akarjuk őket választani.

Tehát a gemkapcsok jók iratok egymáshoz kapcsolására, de akár minimalista könyvjelzőként is használhatjuk őket, jelezhetik, hogy melyik oldalon tartottunk, de azt is, hogy melyik sornál. A gemkapcsok pedig egy szempontból olyanok, mint egy hajgumi: hiába van belőle tengernyi, idővel eltünedeznek és amikor kéne, alig találunk belőle párat. Szerencsére az irosz.hu-n nem csak gemkapcsokat lehet találni, de hozzájuk tartozó tartókat is, amik egy kis odafigyeléssel egy helyre rendezik az összes gemkapcsot, ami éppen nincs használatban.

Az iratcsíptető kapocs adagoló is hasonlóan jól működik a gemkapocshoz, habár talán egy fokkal professzionálisabb a kinézete. Ugyanúgy összeköt két vagy több lapot, anélkül hogy maradandó nyomot hagyna rajtuk. Az iratcsíptető ICO Magic clipper egy különleges fűzőszerkezet, a kapcsokat beillesztjük a gépbe, aminek a segítségével a papírokra tudjuk csúsztatni. Nem csak, hogy nem roncsolja a papírt, de szorosan is tartja őket és használat után roncsolódás mentesen, könnyen eltávolítható.