Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Asztali könyöklők

Az asztali könyöklőknek sok előnye van, nem csak irodai munkák esetében, de otthoni életünkben is. Asztalunkra helyezve, általában a billentyűzetünk alatt vagy előtt van ideális helyen, akár egéralátétként is funkcionálhat. Nagy méretének köszönhetően az íróasztalunk leggyakrabban használt részét lefedheti és védheti a sérülések és koszolódás ellen. A használata és előnye azonban nem ennyiben merül ki. Sokunknak nem csak a munkája de a magánélete során is hasznos lehet, hiszen jegyzetelhet rá, a fontos dolgokat felírhatja, dátumokat jegyezhet le, bármit, aminek szem előtt kell lennie. Ráadásul mivel központi helyen helyezhetjük el, az íróasztalunknál, ahol sok dolgunkat intézzük, mindig kéznél van.

Az asztali könyöklők széles választéka lehetővé teszi, hogy a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk. A legtöbb opciónk naptárat is tartalmaz, minden oldalon találhatunk egy egész éves naptárat, vagy akár hónapokra lebontottat is találhatunk. Így könnyedén vezethetjük a fontosabb napokat, amiket nem szeretnénk elfelejteni, felírhatjuk a programjainkat és jegyzeteket készíthetünk. Csak arra figyeljünk, hogyha a felső réteget letépjük, mert betelt, vagy koszos lett, ne felejtsük el átírni azokat a dátumokat, amikre még szükségünk lesz.

Ha különleges igényeink vannak, biztos azoknak is találhatunk megfelelő asztali könyöklőn. A mostanában népszerű felnőtt színezők is teret nyernek rajtuk, unalmas perceinkben vagy egy kis lazításként elővehetjük a színes ceruzáinkat és választhatunk egy olyan asztali könyöklőt, amin ennek megfelelő minta van. Néhány könyöklő kialakítása pedig nem a naptárakra fókuszál, hanem külön helyeket alakít ki a különböző ötletek és jegyzetek részére.

Miért használjunk asztali könyöklőt?

Sokan nem csak munka miatt, de otthon is az időnk nagy részét a számítógépünk előtt töltjük. Sokszor nehéz minden szükséges eszközt kéznél tartani, nem lehet mindent a gépeken elintézni ráadásul sokan ragaszkodunk a hagyományos megoldásokhoz, akár praktikum, akár megszokás miatt. Mindenki másmilyen, van, aki szívesebben vezeti a programjait a telefonjában, van, aki azonban még mindig szereti manuális felírni őket valahova. Mind a két módszer ugyanolyan jól működik és csak a mi igényeink befolyásolják, hogy mit preferálunk.

A legtöbb asztali könyöklő jellegzetessége, hogy nagy üres hely van rajta, amit bármivel megtölthetünk, azonban sok van ellátva naptárral, más-más módon elrendezve. Jó megoldás, ha az asztali könyöklőt ott helyezzük el, ahol dolgozni szoktunk, vagy ahol otthon a laptopunkat, számítógépünket használjuk. Így mindig kéznél lesz, és ahogy dolgozunk, pakolászunk, megvédi az asztalunkat a koszolódástól és esetleges sérülésektől azon a területen. 

Minden email váltásnál vagy online talált információnál előttünk lesz a könyöklő, hogy gyorsan felírhassuk rájuk nem csak a programjainkat, fontos dátumokat, de egyéb jegyzeteket, megjegyezni valókat. Unalmas percekben elég szabad helyet találunk arra is, hogy firkálgassunk. Ha pedig betelt az oldal, elkoszosodott nagyon vagy már nem aktuális, csak letépjük a felső papírlapot és alatta igénybe vehetjük a friss, üres oldalt. Szerencsére rengeteg, nagy méretű lap áll a rendelkezésünkre.

Az újabb asztali könyöklőkön, ha szeretjük az ilyet, nem csak naptárat találhatunk, hanem mostanában kifejezetten népszerű felnőtt színezőt is. Szerencsére, ha ez mégsem a mi stílusunk, továbbra is rengeteg verzió közül válogathatunk, ami a legjobban kielégíti az ízlésünket. Akár naptár nélküli verziót is találhatunk, vagy olyat, ami pár szép, díszítő mintától eltekintve üres és teljes teret ad nekünk a kibontakozásra. Egy asztali könyöklő mindig jó és praktikus megoldás lehet, ha szeretjük manuálisan vezetni a dolgainkat.