Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Irodai kisgépek, amik nélkül nem lehet hatékonyan dolgozni

tuzogep

Ha irodában dolgozunk, akkor már tudhatjuk, hogy jó pár kellék elhanyagolhatatlan a munkához. 

Azt például el se lehet képzelni, hogy számítógép és nyomtató nélkül elvégezzük a munkát, főleg, hogy ne fűzzük és rendszerezzük az iratokat. Van azonban még pár kisgép, amik megkönnyítik a mindennapjainkat, nem csak az irodában, de akár a magánéletünkben is.

A tűzőgép egy olyan alapértelmezett eszköz, ami talán nem csak az irodákban, de sok háztartásban is fellelhető. Ez a legjobb választás, ha több lapot szeretnénk összekapcsolni és együtt tartani. Ha összetűzzük őket, nem áll fent a veszélye, hogy elkeverednek egymástól, vagy állandóan rendezgetni kell őket, összevissza sem fognak állni. Szerencsére nem csak egy féle modell közül választhatunk, hanem teljesítménytől és kinézettől függően is válogathatunk a boltokban és webáruházakban. Fontos lehet, hogy kellemesen passzoljon a kezünkbe és színre is megfeleljen. Ha pedig hibát vétünk vagy változik a felállás, egy kapocskiszedővel könnyedén szétválaszthatjuk az összetűzött lapokat.

Az iratrendszerezésben nem csak a tűzőgép segíthet, de a lyukasztó is. Ha masszív papírkötegekről van szó és az anyag bővülhet, változhat, akkor az a legjobb, ha egy mappába lefűzzük az egy témakörbe tartozó iratainkat. Ebben segít a lyukasztó, ami lyukakat nyom a papírra, annak megfelelően, hogy egy gyűrűs dosszié, iratrendező spiráljaira be tudjuk fűzni. Lyukasztókból azonban nem csak ilyeneket találhatunk, hanem különböző mintával ellátottakat, amik virágot, nyulat és tojást is kivágnak a papírlapunkból. Ezeknek a felhasználására csak a képzeletünk szab határt.