Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Feliratozó szalagok

A különböző feliratozó szalagok széles választékában a legtöbb feliratozógépbe való szalagot megtalálja, amik kiválóak címkézésre. A szalagokat többféle színvariációban megtalálhatjuk, fekete, fehér, kék, zöld és piros is akár, hogy a címkézést a nekünk lehető legjobban tetsző módon hajthassuk végre. A választékunk tartalmazza a legtöbb elérhető méretet és csakúgy, mint kézi és sima feliratozó gépekbe is találhatunk megfelelőt. A megfelelő választással az írás a szalagon a fény és a vízhatásnak is ellenállhat, ahogy a dörzsölődésnek is.

A legtöbb feliratozószalag már olyan technikával nyomtat, ami a szalagra a betűket hátulról viszi fel, így a szövegünk egy felső rétegnyi védelmet kaphat. Ezek a szalagok alkalmasak a leghétköznapibb tárgyak címkézésére az irodában, de akár otthon is. Kifejezetten erősebb szalagok vásárlásával durvább felületeket is felcímkézhetünk, a víz és dörzsölésvédelem miatt. Az igazán jó minőségűek a rozsdát és az UV-sugárzást is remekül bírják.

A feliratozógépbe helyezve a szalagot, a szöveget betáplálva festék nélkül jelennek meg a betűk a mechanikus nyomás hatására. Nem kell külön festéket vennünk, a gépek is akkumulátorral működnek, az elem sem kerül plusz pénzbe. Ezzel a technikával megbízható, kopástól védett és strapabíró címkéket nyomtathatunk és ragaszthatunk sokféle felületre. Hűséges társunk lesz a munkában és otthoni életben is, hosszan tartó biztosságot nyújthat.

Mikre használhatjuk a feliratozószalagokat?

A feliratozószalagok, ahogy a neve is megmutatja, feliratozásra szolgálnak. Az egyszerűen kezelhető feliratozógépek segítségével könnyedén tudunk feliratokat nyomtatni és azokat felragasztani a helyükre. Csak elemekre van szükségünk és a nekünk legszimpatikusabb feliratozószalagra, hogy megkezdhessük a munkát. Festék nem kell, hiszen a technikának köszönhetően a feliratozószalagokon a felirat a gép által termelt hő segítségével jelenik meg. Mivel a szalag belsejére kerül a szöveg, így attól sem kell félnünk, hogy lekopik, rendkívül strapabíró és a megfelelő szalagok rengeteg megpróbáltatást kibírnak. Nem csak a súrolódást és kopást, de az UV sugárzást is, és akár még vízállóak is lehetnek.

A feliratozószalagok otthoni és irodai környezetben és remekül használhatóak. Csak a fantáiánk állíthat meg minket abban, hogy hogyan alkalmazzuk őket. Irodában a kavarodás elkerülése végett nevek felírására ideális lehet. Monitorokra, számítógépekre ezzel felkerülhetnek a használók nevei, de az IP címek és akár a jelszavak is, ha nem vagyunk paranoiásak. A nyomtatókra ugyanúgy rákerülhetnek az IP címek, esetleg az utasítások is. A kábelek is felcímkézhetők és a beléptetőkártyákra is sokszor így kerül fel a legegyszerűbben a tulajdonos neve.

Otthoni életünkben is kifejezetten hasznosan működhetnek a feliratozószalagok. A környezettudatosság nevében egyre többen próbálnak a műanyagokról és zacskózott ételekről a megmaradó üvegekre, fémdobozokra váltani. Ebben az esetben gond lehet, hogy a dobozon még az eredeti benne lévő dolog van ráírva, vagy egyáltalán nem látunk bele és nem lehetünk biztosak, hogy mit tárolunk benne. Ezekben az esetekben mind jó megoldás lehet a feliratozószalagok használata.

Minden, otthon és irodánkban felmerülő bizonytalanságra észszerű megoldás, ha valahogy megpróbáljuk jelezni, hogy mihez vagy kihez tartozik egy adott kábel, doboz, vagy bármilyen tárgy. Ráadásul a feliratozószalagok akár színben is eltérhetnek, ez is segíthet a dolgok megkülönböztetésében és kategorizálásában.