Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Lamináló fólia

Lamináló fóliák

A fontos iratokat az irodában, vagy otthon, szeretjük épen megőrizni. Erre sokszor nem elég a fokozott odafigyelés, viszont a laminálás egy igényes és biztos megoldás, hogy akármilyen papírt, vagy akár fotót, alkotást megőrizzünk a roncsolódástól. A professzionális laminálást már nem csak géppel végezheti el, de akár választhat az öntapadó lamináló fóliák közül is. A különböző márkák között bárki megtalálhatja az igényeinek megfelelő lamináló fóliát.

A márkák felett a legtöbb méretre is kitér a választékunk, hogy minden iratot jó minőségben laminálhassunk a méretének megfelelően, A6-tól egészen A2-es méretig. Meleg és hideg lamináló fóliák közül is lehet választani, a nekünk legmegfelelőbb opciót, hogy biztonságosan védje az iratokat a karcolódástól és dörzsölődéstől. Hogy az igényeket még jobban ki tudjuk elégíteni, matt és fényes fóliák közül is választhat, továbbá élvezheti a különböző egyedi funkciók előnyeit. A legtöbbféle laminálógépbe megfelelő fóliát árulunk, azonban egyszeri, vagy gép nélküli lamináláshoz találhatunk öntapadó fóliát is.

A tekercses hideg laminálás a legelterjedtebb forma, amihez szükséges egy tekercses laminálógép, de akár otthon kézileg is elvégezhetjük valami lapos tárggyal, amivel ügyesen, buborékmentesen tudjuk lesimítani a fóliát. Ennél a típusnál a fólián a ragasztó a nyomás hatására tapad a felülethez. A meleg laminálásnál nincs ragasztó a fólián, a gép által kifejtett magas hő segítségével tapad a laminálni kívánt felületre. Nincs számottevő különbség a két megoldás között, azonban a hővel történő laminálásnál nincs esély arra, hogy a fólia alatt buborékok maradnak.

A lamináló fólia áttetsző előnyei

A lamináló fólia fantasztikus találmány, igazi értékmegőrző kiegészítő. A segítségével olyan “külsővel” ajándékozhatja meg iratait, mely nem sérülékeny, éppen ezért nagymértékű értékállóságot és tartósságot garantál. Vannak olyan dokumentumok, melyek fontos szerepet töltenek be az üzleti életében. Lehet szó igazolványról, beléptető kártyáról vagy akár egy bizonyítványról, a lényeg, hogy ezek az iratok másfajta bánásmódot érdemelnek. A gyakran használt, farzsebből, táskából előrántott kártyák pillanatok alatt el és lekophatnak, s ezek nagy része nem könnyen pótolható. Az utólagos kapkodás helyett így a megelőzés a leginkább kifizetődő stratégia. Ha lelaminálja őket, akkor a prevenció oltárán áldozva megakadályozhatja a minőségromlást.

A feladatra specializált gép közbenjárásával ez nagyjából két pillanatos hadművelet, amivel megszámlálhatatlanul sok időt nyerhet. Előrelátó lépésével további károktól is megszabadíthatja magát, hiszen a dokumentumok újbóli előállítása nem kevés idejébe, energiájába és pénzébe kerülhet. A veszteségek helyett a laminálásnak hála felkészülhet a nyereségek bezsebelésére. A fóliák különböző paraméterekkel kaphatóak, vagyis kizárólag egyedi igényei a meghatározóak a vásárlása során. A vastagság például korántsem lényegtelen, ezt nagyjából az ellenállás mértékével teheti egyenlővé. A fényes hatás is külön választható, tehát ténylegesen minden prioritást élvező tulajdonságot behatárolhat.

A lamináló fólia az értékes dokumentumok testőre!

A védelem nem egy utolsó szempont akkor, amikor értékes papírokról van szó. Nemcsak mechanikai vagy fizikai hatások ellen érdemes védeni ezeket a papírokat: a porral, nedvességgel és fénnyel szemben is lényeges óvintézkedéseket tenni, ugyanis rengeteg kárt és komoly állapotromlást eredményezhetnek. A por alapvetően mindenhol jelen van és kivédhetetlen, a nedvesség pedig olykor a legváratlanabb formában, mondjuk egy kiboruló kávé személyében támad. A természetes fény, azaz az UV-sugárzás fakító hatása szintén kerülendő. Ezeket a tényezőket is pillanatok alatt veszélytelenné teheti - a laminálás értékmegőrző technikájának köszönhetően.

További termékeinkért kattintson az irodszer webáruházunk nyitóoldalára!