Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Milyen genothermet érdemes választani?

genotherm

A genotherm, vagy ismertebb nevén bugyi, az iratrendezés egyik alapvető kelléke.

Nem is gondolnánk, hogy ebből a termékből sem csak egyfajta létezik, és hogy többféleképpen felhasználható. Használhatjuk csak önmagában, iratok szétválogatására, de gyűrűs dossziéba lefűzve is. Ez egy nagyon elegáns és egyszerű módja az iratok szétválogatásának és rendszerezésének. Szinte minden irodában használják, de viszonylag kevesen fordítanak arra figyelmet, hogy milyet is válasszanak.

Pedig néha nem elég, ha csak lekapjuk az első kupacot, amit meglátunk a polcokon. Gondoljuk végig, mire is akarjuk használni, milyen funkciót kell betöltenie. Mivel ebből is többféle variáció létezik, érdemes egy kicsit végiggondolni, hogy a genothermeket is szeretnénk-e színkóddal ellátni, esetleg olyan helyen fogjuk használni, ahol fontos, hogy strapabíró anyagból készüljön. Méretben is szoktak lenni különbségek, attól függően, hogy mennyi dokumentumot bírnak el, ezért gondoljuk végig, hogy például egy szerződés hány oldalból is áll, és ennek fényében válasszunk. 

Pár szó a genotherm típusokról

Mielőtt választunk, tudunk kell, hogy milyen lehetőségeink vannak. Genothermek esetében is több színből válogathatunk, ami érintheti csak a lefűző sávot, de akár az egész genothermet is. Ez nagy segítség lehet egy mappán belül is a dokumentumok elkülönítésében. Emellett a lefűző anyaga is eltérhet, lehet vastag, illetve vékony műanyag is, a már említett méretbeli különbségekről már nem is beszélve. Bár nem tűnhet fontosnak, a tökéletes rendszerezés érdekében fordítsunk egy kis figyelmet a megfelelő genotherm kiválasztására is.