Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Borítékok, tasakok

Boríték minden igényhez. A mai rohanó világban a levelezések nagy része emailben történik mégis fontosabb iratainkat például szerződések, számlák borítékban bélyeggel ellátva küldjük partnereinknek. Irodaszer webáruházunk kínálata szerepelteti szinte az összes borítékfajtát amit a piacon találunk. Legyen szó normál méretű borítékokról LC/5, LC/6 vagy akár francia illetve A/4-es méretről, széles termékválasztékunkban biztosan megtalálja a megfelelő méretet leveleihez. Öntapadós és szilikonos kivitelben is forgalmazunk borítékot valamint megtalálhatók szortimentünkben műanyag irattartó tasakok is praktikus patentos kivitelben.

Hogyan válasszunk megfelelő borítékot?

1845-ben alkotta meg az első borítékgyártó gépet Edwin Hill és Warren De La Ruo. Ezek a gépek a ma használt irodai nyomtatókhoz hasonlítanak leginkább. A tömeges borítékgyártáshoz használt gépek egészen máshogy néznek ki. A háromszög füles kialakítású borítékokat ma már kevesen gyártják mivel nem papírtakarékos és lassú a gyártási folyamatuk.

Ezeket a borítékokat előre kivágott ívekből készítik. Nagy előnye, hogy a boríték gyártásához használt ívet előre céglogóval illetve egyéb adatokkal lehet megnyomni, így igazodva vállalkozásunk arculatához. A gyártási folyamat alatt, először a két oldalsó háromszög hajtódik be, ezután a hátfal, és utána a fül. Az ilyen fazonú borítékoknál a mai napig nem változott a gyártási technológia.

Napjainkban a borítékgyártás már profi szintre fejlődött. A gyártás itt már nagy tekercsből történik ami befűzéskor először a nyomóműveken siklik át így az egyedi nyomás a gyártási folyamat szoros részévé válik. Következő lépésként egy élszalagos henger vágja ki a tekercsből a borítékot. A mai nagyteljesítményű borítéknyomó gépek sebessége eléri a több mint 60.000 óránkénti darabszámot.

Irodaszer webáruházunkban több mint 300 féle boríték közül választhat. Fontos szempont a választásnál, hogy milyen dokumentumot szeretnénk benne postára adni. Ha katalógust, illetve nagyobb oldalszámmal rendelkező iratokat szeretnénk küldeni akkor érdemes erősített szálú talpas borítékot választani melyekben nem fogunk csalódni ha szeretnénk, hogy küldeményünk sértetlenül érjen célba. A standard, napi használatra fejlesztett borítékok színes palettáját kínáljuk a megszokott méretekben, öntapadós és szilikonos kivitelben.