Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

C5 boríték

 

A C5 borítékokról bővebben

Amikor az A4-es méretű lapot félbehajtva szeretnénk borítékba tenni, akkor van szükségünk a C5 levélborítékra. Standard méretét tekintve a 162X229 mm nagyságú típusra, mely a hosszabb oldalán záródik.

A levelezés csomagolása

A C5 borítékok papírból készített, ragasztott, szabványméretű - előre gyártott - csomagoló eszközök. Hogy ezen belül melyik típus a számunkra legkedvezőbb, azt leginkább levelezési stratégiánk határozza meg. Hisz nem mindegy, hogy klasszikus, vagy ablakos  változatot szeretnénk. Utóbbi esetében pedig fontos mérlegelni, pontosan hol legyen a kis ablak, ami leveleink számára a legkedvezőbb. Ekkor kívülről nyomtatni, vagy címkézni már nem szükséges. Digitális nyomtatásra nem is kerülhet sor az ablakos borítékok esetében, hisz  a fóliát akár meg is olvaszthatja a magas hőfok.

Érdekesség

Könnyedén hihetjük, hogy a boríték amolyan modernkori találmány. Valamennyire igazunk is van, hisz 1820-ban Brightonban készítette el egy papírkereskedő a most is ismert formának az első típusát. Azonban a boríték, mint csomagolás, már időszámításunk előtt, a babiloniak alkalmazásában is előfordult. Bár igaz, ekkor még csupán egy leheletnyi anyagot jelentett az agyagtáblák körül.

Tekintse meg irodaszer webáruházunk papír írószer kínálatát!